Over Festival Op de grens

Festival Op de grens hét West-Brabantse nazomerfestival waar (startende) lokale makers een podium krijgen. Uitgevlogen talenten keren terug naar hun roots om je te bespelen, inspireren en prikkelen. Op bijzondere plekken in het centrum van Roosendaal word je – verwacht en onverwacht – geconfronteerd met actuele vraagstukken, meegevoerd met dans en muziek of aan het lachen gebracht door de scherpe blik van makers.

 

Visie

Festival Op de grens is een broed- en toonplaats en biedt vooral jonge makers een plaats om te (co)produceren. We ondersteunen bij het verder ontwikkelen van een eigen theatertaal. Bovendien initiëren en faciliteren we met het festival ontmoetingen in West-Brabant tussen startende en al iets langer werkende makers, gezelschappen en programmeurs. Festival Op de grens is daarmee met name voor professionele makers uit de regio een springplank naar het provinciale en landelijke theatercircuit.

 

Missie

Wij bieden kansen aan het maken en tonen van theater dat een verrijking is voor makers en bezoekers. Wij trekken met werk van startende en al iets langer werkende professionele theatermakers de stad in. We dragen zo bij aan de ontwikkeling van die makers en verrijken de identiteit van de stad Roosendaal en de regio West-Brabant.

ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling

Stichting op de grens heeft van de Belastingdienst de status als culturele ANBI toegekend gekregen.

Statutaire naam

Stichting Op de grens

Bestuur

Ben Cartens - voorzitter
Simone Kort - penningmeester
Vacature - secretaris

Beleid

Het beleidsplan van stichting op de grens kunt u hier downloaden. De link opent in een nieuw tabblad.

Verantwoording

Het jaarverslag 2022 van de stichting kunt u hier downloaden. De link opent in een nieuw tabblad.

 

Bezoldigingsbeleid

Stichting Op de grens werkt volgens de Fair Practice Code. Bij het vaststellen van vergoedingen worden de richtlijnen uit de CAO Nederlandse Podia en de CAO Theater en Dans gehanteerd. Bestuursleden ontvangen geen vergoeding of vacatiegeld. 


RSIN

8627.87.543

 


KVK

83240640