Praktische info

Op deze pagina vind je meer informatie over de bereikbaarheid van ons festival, de kaartverkoop, het pay what you can-systeem en faciliteiten zoals toiletten, en horeca. Ook plaatsen we hier een plattegrond van het festivalterrein, zodat je kunt zien waar op welke locaties voorstellingen te zien zijn. 

Kaartverkoop

Dagpas
Dit jaar maken we je bezoek aan FODG nog makkelijker. Geen gedoe meer met losse tickets voor elke voorstelling maar gewoon een dagpas die toegang geeft tot alle voorstellingen op één festivaldag. De cafétheatervoorstellingen en een aantal straattheateracts zijn sowieso al gratis. Alle andere voorstellingen kun je dus bezoeken met je dagpas. Kinderen en jongeren tot 18 jaar betalen een tientje per dag. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kost een dagpas € 20 per persoon per festivaldag.

dagpas zaterdag 9 september
dagpas zondag 10 september

Persoonsgebonden
De dagpas is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Als je op 9 of 10 september op het festivalterrein aankomt, wissel je je dagpas om voor een polsbandje. Dit kan bij het kassapunt op de Markt of bij de kaartcontrole bij de eerste voorstelling die je bezoekt. Reserveren voor voorstellingen is niet nodig, met je polsbandje krijg je toegang. Op de website en in het blokkenschema zie je wanneer, hoe vaak en waar elke voorstelling speelt. 

Samenwerking met De Kring
Op bepaalde vlakken werken we samen met theater De Kring, zo ook voor het betaalproces. Wanneer je je dagpas via onze website bestelt en gaat afrekenen, verschijnt dan ook De Kring in beeld als rekeninghouder. 

Pay what you can
Voor de cafétheatervoorstellingen hanteren we geen verplichte entree of donatie maar werken we met een pay what you can-systeem. Dit wil zeggen dat je na afloop van de voorstelling een donatie kunt doen naar draagkracht. Je kunt kiezen voor een bijdrage van € 4, € 7 of € 10 door na de voorstelling in het café met cash of QR te betalen. Alle giften zijn welkom.

Gemiddeld is € 7 per bezoeker nodig om een voorstelling te kunnen bekostigen. De donaties in elk café gaan rechtstreeks naar de voorstelling die daar speelt, voor productiekosten en vergoeding van de artiesten. Zij leven namelijk van hun vak. Op deze manier maken we samen de cafétheatervoorstellingen op Festival Op de grens mogelijk!

Speellocaties

Alle voorstellingen worden gespeeld op en rondom de Markt van Roosendaal.
De cafétheatervoorstellingen worden gespeeld in:

 • Het Wapen van Roosendaal
 • Café De Sjoes
 • De Kompaen
 • De Raatskelder

Daarnaast worden voorstellingen gespeeld op de volgende locaties (de tenten worden later nader gespecificeerd en zichtbaar gemaakt middels een plattegrond van het festivalterrein):

 • Tent 01
 • ZuidWest-tent
 • Spiegeltent
 • De Kring-tent
 • Parrotia-podium
 • Junnect-podium (naast de Sint Jan)
 • Podium Markt

Tot slot kun je op allerlei plekken op en rondom de Markt verrast worden door bijzonder en ludiek straattheater.

Festivalterrein FODG 2023

Speeltijden voorstellingen

Bijna alle voorstellingen worden meerdere malen per dag gespeeld, sommige zelfs op beide dagen. Bij de voorstellingen op onze website staat vermeld op welke tijdstippen een voorstelling te zien is. Met je dagpas kun je alles zien wat er op een dag wordt gespeeld, reserveren is niet nodig.

Bereikbaarheid

Parkeren
Kom je met de auto? Dan kun je het beste parkeren bij Parkeergarage Nieuwe Markt of Parkeergarage Biggelaar (beiden 24/7 open). 

Met de fiets
Als je je fiets bewaakt wilt stallen, kun je terecht bij de fietsenstalling op de Markt of de fietsenstalling in de Roselaar. 

Faciliteiten

Eten en drinken
Zin in een drankje of iets te eten? De horecaondernemers van de binnenstad staan klaar om je te ontvangen. Wie weet word je tijdens je terrasbezoek nog verrast met een vrolijke straattheateract!

Toiletten
Op de Markt kun je gebruikmaken van de openbare toiletten bij de fietsenstalling. Daar is een invalidentoilet aanwezig. Mocht je een voorstelling in een café bijwonen, dan kun je daar gebruikmaken van de toiletten.

Toegankelijkheid mindervaliden
We zijn een inclusief festival, dus iedereen kan ons bezoeken.