Op de grens

Festival Op de grens is een jaarlijks terugkerend nazomerfestival waarin voorstellingen van (startende) professionele makers over regio-specifieke maatschappelijke thema’s centraal staan. Artistieke kwaliteit, inclusie en diversiteit zijn speerpunten. Makers en hun doelgroepen werken intensief samen aan de te maken producties en nemen samen verantwoordelijkheid voor een optimaal publieksbereik.

Your image

Visie

Festival Op de grens is een broed- en toonplaats en biedt vooral jonge makers een plaats om te (co)produceren. We ondersteunen bij het verder ontwikkelen van een eigen theatertaal. Bovendien initiëren en faciliteren we met het festival ontmoetingen in West-Brabant tussen startende en al iets langer werkende makers, gezelschappen en programmeurs. Festival Op de grens is daarmee met name voor professionele makers uit de regio een springplank naar het provinciale en landelijke theatercircuit. 

Missie 

Wij bieden kansen aan het maken en tonen van theater dat een verrijking is voor makers en bezoekers. Wij trekken met werk van startende en al iets langer werkende professionele theatermakers de stad in. We dragen zo bij aan de ontwikkeling van die makers en verrijken de identiteit van de stad Roosendaal en de regio West-Brabant.