BOYBAND | de literaire boyband

Literatuur om doorheen te gillen
za 9 sep 19:30 - 21:30
De Kring-tent
9 sep
19:30 - 21:30
Geweest

Bezoek deze voorstelling met een dagpas.

BOYBAND | de literaire boyband maakt literatuur om door heen te gillen: poëzie op een podium, gebracht door het enige schrijverscollectief met dansmoves. In een show vol meezingbare refreinen en zwoele blikken klinkt op de achtergrond de constante dreiging van een break-up.

EINDELIJK: dichters die poëzie voordragen en tegelijkertijd kushandjes de zaal in slingeren. BOYBAND is een samenwerking van schrijvers, dichters, muzikanten en tekenaars: Wout Waanders, Jelko Arts, Laurens van de Linde, Martin Rombouts en Koen Frijns zoeken in een aaneenschakeling van voordracht, muziek en theater naar een nieuwe vorm van literatuur.

BOYBAND ging in première op Lowlands 2019, met een theatershow over de spotlights, spelen voor boekenbonnen en de angst voor solo gaan. In het festivalseizoen van 2020 toert de literaire boyband door het land. Ook buiten het podium zoekt BOYBAND naar nieuwe literatuur, met schrijversmerchandise, videoclips en een joelende fanclub.

Instagram: @deliteraireboyband

Dagpas
Bezoek BOYBAND | de literaire boyband met een dagpas voor zaterdag 9 september. Scroll naar beneden voor meer informatie over de dagpas.

Speeltijden
za 9 sep 19.30 | 21.00 uur

Over de BOYBANDleden
Wout Waanders, Jelko Arts, Laurens van de Linde, Martin Rombouts en Koen Frijns hebben samen drie masters Nederlands, studeerden twee keer af aan ArtEZ Creative Writing, zijn stadsdichter van Nijmegen, wonnen de Prijs van de Stad Oostende, werden vier keer geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Letterenfonds, leverden twee hoofdredacteuren aan Op Ruwe Planken, schopten het twee keer tot een Write Now!-finale, stonden twee keer op Lowlands, zes keer op de Zwarte Cross, vier keer op Brainwash en afwisselend op Crossing Border, Into the Great Wild Open en Down the Rabbit Hole. Hun teksten werden gepubliceerd in De Volkskrant, NRC, Das Mag, Hollands Maandblad, Tirade en Hard//hoofd. Nu bundelen ze hun krachten.

Dagpas
Dit jaar maken we je bezoek aan FODG nog makkelijker. Geen gedoe meer met losse tickets voor elke voorstelling maar gewoon een dagpas die toegang geeft tot alle voorstellingen op één festivaldag. De cafétheatervoorstellingen en een aantal straattheateracts zijn sowieso al gratis. Alle andere voorstellingen, waaronder die van de Literaire Boyband (op zaterdag), kun je dus bezoeken met een dagpas. Kinderen en jongeren tot 18 jaar betalen een tientje per dag. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kost een dagpas € 20 per persoon per festivaldag. Klik op één van onderstaande links om je dagpas aan te schaffen:

dagpas zaterdag 9 september
dagpas zondag 10 september

(campagnefoto: Koen Verheijden)