50+… en DUS?

Ismène Elbers
za 9 sep 13:00 - zo 10 sep 20:45
Parrotia
9 sep
-
10 sep
Vanaf 13:00
Geweest

Bezoek deze voorstelling met een dagpas.

Een theatrale lezing over forever young zijn, festivals voor vintage people (50+), digidating en de brief die Ismène schrijft als een testament vanuit haar jeugd aan de bejaarde vrouw van 80+ in de toekomst van 2050.

In de verwondering van een 50-plusser kijkt Ismène met een frisse blik naar de toekomst. Ooit was ze de 14-jarige spring-in-'t-veld vol met avontuurlijke verhalen in het verschiet en door onbevreesd en met zeeën van tijd in het leven te staan. Maar nu toch de getallen zichtbaar worden in de vorm van lijnen in haar vrolijke gezicht, extra kilo's en de grijze haren de jaren van haar wijsheid vertellen, komen de vragen over ouder worden aan bod.

Ismène: “Wat is dat, ouder worden, en hoe wil ik daar dan in gaan staan? Door een theatrale lezing waarin ik werd gevraagd door Bibliotheek West-Brabant om te vertellen over de boeken die ik lees en het actief ouder worden, kreeg ik de smaak te pakken. Ook de vraag vanuit het wat oudere publiek om als guppy die met één kleine teen in het 50+ segment staat, te kunnen spreken over de uitdagingen die ouder worden met zich meedraagt.”

Vanuit haar eigen beleving en vraagstellingen neemt Ismène je mee naar dat wat er ooit was wat nu speelt, maar ook de toekomst van ouder worden, waarin ze beseft dat dat ook haar eigen toekomst is. Het langer blijven leven geeft ook uitdagingen en ze denkt dat er zoiets als een derde leven zou mogen bestaan. En bestaat het derde leven nog niet, dan is het nu de tijd om het te gaan creëren samen haar publiek.

www.ismene.biz

Dagpas
Bezoek 50+… en DUS? met een dagpas voor zaterdag 9 september of zondag 10 september. Scroll naar beneden voor meer informatie over de dagpas.

Speeltijden
za 9 & zo 10 sep
13.00 | 15.00 | 17.00 | 20.15 uur

Dagpas
Dit jaar maken we je bezoek aan FODG nog makkelijker. Geen gedoe meer met losse tickets voor elke voorstelling maar gewoon een dagpas die toegang geeft tot alle voorstellingen op één festivaldag. De cafétheatervoorstellingen en een aantal straattheateracts zijn sowieso al gratis. Alle andere voorstellingen, waaronder deze voorstelling van Ismène, kun je dus bezoeken met je dagpas. Kinderen en jongeren tot 18 jaar betalen een tientje per dag. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kost een dagpas € 20 per persoon per festivaldag. Klik op één van onderstaande links om je dagpas aan te schaffen:

dagpas zaterdag 9 september
dagpas zondag 10 september